Als je zorgt dat je in het moment bent, dan zorgt het moment voor jou
— Nin Sheng
IMG_2909.jpg

Als kind wilde ik graag ballerina worden, ik vond het heerlijke om te dansen. Later kwam daar de interesse voor mensen en hun levensloop bij. Ik lees graag biografieën die gaan over bijzondere mensen, die hun eigen weg bewust gegaan zijn, ik heb bewondering voor mensen die hun passie leven of geleefd hebben. In mijn werk als verpleegkundige werd mijn belangstelling gewekt voor gezondheid en vitaliteit. Ik vroeg me af: "Hoe komt het nu dat de ene mens ziek wordt en de andere zo gezond en vitaal kan blijven?" Door op zoek te gaan naar antwoorden kwam ik met yoga in aanraking. Ik volgde lessen en werd fysiek, mentaal flexibeler en sterker. Mijn denken kwam tot rust, waardoor ik steeds meer in het moment kon zijn. Dat was een heerlijke ervaring voor iemand die van nature veel denkt en veel ideeën heeft, dus snel in het hoofd leeft. Ik leerde weer om mijn gevoel serieus te nemen en hoofd, hart en buik te verbinden bij de keuzes die ik wilde maken.

Yogaopleidingen

Naast het werken in de gezondheidszorg volgde ik de yoga-opleiding bij Saswitha in Bilthoven. In1998 startte ik met het geven van yogalessen. Daarna deed ik de Poweryoga opleiding bij het Dasra centrum in Montfoort. Zo ontstond steeds meer verdieping in yoga, gezondheid, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb de volgende specialisaties gedaan: chakra-filosofie, adem-therapie, zwangerschapsyoga, Shantala babymassage en Ayurvedische massage. Ik heb diverse workshops gevolgd en in 2017 heb ik de Yin yoga en meditatieopleiding bij Stillnessinyoga in Doorn afgerond. 

In het geven van yogalessen ontdekte ik hoe leuk en inspirerend ik het vind om met groepen te werken en om goed aan te sluiten bij de ontwikkeling van de verschillende groepsleden en mensen zo in beweging te brengen. Door verschillende managementopleidingen te volgen leerde ik mijzelf en mijn talenten goed kennen en hoe ik anderen kon ondersteunen in hun ontwikkeling. Ook binnen het leidinggeven merkte ik, dat ik gericht was op mensen; ik vond het fijn wanneer teamleden werkplezier konden ervaren en zichzelf ontwikkelen in hun professie.

Coachopleiding

Ik volgde een coachopleiding bij  IMC Mensontwikkeling. In deze opleiding staat het contact maken met de intuïtie centraal, waardoor je als coach vanuit intuïtie en kennis de juiste methodieken kunt inzetten. Ik leerde zelf het instrument te zijn binnen de setting van de coaching. Na deze opleiding ben ik als coach en teamcoach gaan werken binnen de gezondheidszorg en in mijn eigen bedrijf.

Ik ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland , omdat ik het belangrijk vind om kwaliteit binnen de yoga in Nederland te kunnen waarborgen.

Ik wil als coach en yogadocent mensen ontspannen leren leven, waardoor zij gezondheid ervaren en vanuit hun eigen kracht keuzes kunnen maken. En kunnen zeggen: I did it my way!

 
Ervaren of beginnermet yoga, we gaan samen op reis
IMG_2958.jpg