Coaching

 
IMG_2776.jpg
Een coach kan met jou op weg gaan, zodat jij meer helderheid krijgt en antwoorden kunt vinden op jouw vragen.

Leef jij het leven wat je wilt, wat echt jouw eigen keus is? Merk je dat je steeds meer vragen hebt en dat het lastig is om zelf antwoorden te vinden? Dan kan een coach met jou meedenken. Coaching wordt steeds breder ingezet in onze complex samenleving. Een samenleving die snel gaat, waar veranderingen elkaar opvolgen.

Deze vragen kunnen werk gerelateerd zijn maar ook privé, zoals:

·         Ik vind het lastig om grenzen te geven en tot rust te komen.

·         Ik ben niet meer tevreden in mijn huidige functie, maar ik weet niet wat ik wil.

·         Ik wil mij graag verder ontwikkelen maar weet niet in welke richting ik moet denken.

·         Ik vind het moeilijk echt assertief te zijn, waardoor ik meestal ja zeg terwijl ik nee wil zeggen.

·         Ik denk veel na over de zin van mijn bestaan en voel me onrustig.

·         Ik ervaar geen balans meer in mijn leven en voel mij soms net een robot die maar doorgaat.

 

It does not matter if you are a rose, or a lotus, or a marigold, what matters is that you are flowering
— Osho
IMG_2782.jpg
Leef jij het leven wat je wilt, wat echt jouw eigen keus is? Merk je dat je steeds meer vragen hebt en dat het lastig is om zelf antwoorden te vinden?

Elk coachtraject is individueel, in de intake bespreken wij wat ik als coach en yogadocent voor jou kan betekenen. Dit eerste gesprek is vrijblijvend en bespreken wij samen de coachvraag en het doel wat jij wilt bereiken. Naar aanleiding van jouw vraag en je doel stel ik een offerte op waarin ik een coachtraject voorstel, wanneer jij en eventueel jouw werkgever hiermee akkoord gaan kan het coachtraject starten. Een coachtraject is maximaal 10 bijeenkomsten, maar kan ook korter zijn. Informatie over vergoedingen is te vinden bij  tarieven.

Wanneer ik je ondersteun in een coachtraject vraag ik een actieve leerhouding en zal ik je tussen de coachsessies vragen om opdrachten te maken. Deze opdrachten vergroten je inzicht en het leren, waardoor je meer rendement uit het coachtraject gaat halen. Aan het eind van het coachtraject sluiten we af met een evaluatie, waarvan ik een eindrapportage voor jou en eventueel voor jouw werkgever kan maken.

Coachopleiding IMC Mensontwikkeling

Daar heb ik geleerd om als coach zelf het instrument te zijn en al mijn zintuigen in te zetten in een coachtraject, waaronder ook de intuïtie. Mijn intuïtie is altijd een eigenschap geweest waar ik op kon vertrouwen, de opleiding heeft dit mij nog bewuster gemaakt.

Ik gebruik in het coachen verschillende methodieken, dat kan zijn Voice Dialoque, Innerchild, Geweldloze communicatie, RET, Systemisch werk, Kernkwadranten, Yoga en Meditatie voor lichaamsgericht werken en het komen tot meer innerlijke rust en stilte.

Yoga en coaching

Yoga is binnen de coaching een waardevol instrument om het gevoel weer toe te kunnen laten en ontspanning te ervaren en daarbij bewust te worden van de eigen grenzen en mogelijkheden en van daaruit de juiste keuzes kunnen maken. Yoga en coaching samen helpen je om je leven te transformeren zodat jij zelf de regie hebt en je weer plezier en tevredenheid kunt voelen. In het coachtraject leer je yogahoudingen en technieken die jou ondersteunen en die afgestemd zijn op jou en jouw coachvraag.