Yin Yoga Workshop vanuit de wondermeridianen op zondag 10 maart voor energie en vitaliteit

Vanuit de Chinese gezondheidsleer zijn er energiestromen die door het bindweefsel van het lichaam lopen en die meridianen genoemd worden. Er zijn 12 hoofdmeridianen die hun namen ontlenen aan de organen waar ze mee in verbinding staan. Deze meridianen vormen een yin en yang paar, zoals de blaas en de nieren, de lever en de galblaas, de maag en de milt, de longen en de dikke darm, het hart en de dunne darm, het hartzakje en de 3 voudige vewarmer.

In de acupunctuur gaat men uit van deze meridianen, door punten van deze meridianen te behandelen kunnen klachten herstellen.

Naast de 12 hoofdmeridianen zijn er nog 8 wondermeridianen. Deze wondermeridianen zijn vanaf het allereerste moment van ons ontstaan aanwezig en bewaken de gezonde blauwdruk van ons lichaam en ons leven. De meeste van deze meridianen hebben geen eigen punten en worden bereikt door punten van de hoofdmeridianen te stimuleren. De wondermeridianen werken door het hele lichaam en spelen een belangrijke rol bij veranderingen in ons leven. Door de punten van de wondermeridianen te behandelen en door Yin yogahoudingen kun je deze meridianen op een dieper niveau stimuleren en bevorder je vitaliteit en gezondheid.

In de workshop geef ik kort informatie over de 8 wondermeridianen. Daarna worden de meridianen bereikt door de punten te behandelen en door passende yin yogahoudingen uit te voeren voor elke meridiaan. In de workshop staat energie en ontspanning centraal. De workshop eindigt met een lange ontspanning.

Voordat je naar huis gaat staat er thee of koffie klaar met iets lekkers, zodat je voldaan, ontspannen en met nieuwe energie naar huis kunt gaan.

De workshop is op zondag 10 maart in de Fitfactorij, Beeldschermweg 5 in Amersfoort van 10 tot 12 uur.

Je kunt je opgeven via Tineke@tinekegommans.nl of een bericht sturen naar 06- 38 33 99 54

Ik hoop je te mogen verwelkom!

Namasté, Tineke

Read More
Tineke GommansFitfactorij